CLUB LLUNÀTIC

El “Club Llunàtic” és un programa confinat que es fa des de casa els dies de fases llunars per apropar al públic els llibres “La ciutat dels nens i les nenes. Llunicity” (Pagès Editors, 2020), segona part de “La nena que volia ser la Lluna”, de Jordi Villacampa Viñes.

El programa es va realitzar dins del temps de confinament pel COVID-19 del 8 d’abril al 9 de maig.

Son 15 minuts per “estar a la Lluna” coneixent la inspiració i curiositats d’aquests llibres i com no amb la col·laboració de tots/es els/les llunàtics/ques que en vulguin formar part compartint els seus desitjos a la lluna en format de poema o cançó.


Càpsula 1. Lluna plena. 8 d’abril de 2020

En el primer programa explico d’on neix La ciutat dels nens i les nenes i llegeixo el Capítol 0 que resumeix el primer llibre La nena que volia ser la Lluna amb l’acompanyament al piano del músic compositor David Pradas.


Càpsula 2. Lluna decreixent. 15 d’abril de 2020

En aquest programa explico com va ser el procès d’escriptura del llibre i converso amb la Joana Soto, editora de Pagès Editors que ens llegeix el fragment on es presenten les cuques de llum de Llunicity.


ESPECIALS SANT JORDI (Lluna Nova)

Càpsula 3. Sant Jordi. 11.30h

En aquesta càpsula del matí vaig conversar amb el mestre, escriptor i fill de pagesos Joan Pifarré Vidal que acaba de presentar el seu llibre Secrets de l’Horta que té un capítol on parla de la importància de la Lluna en el conreu i la Dulce Vendrell Hidalgo ens va llegir el poema Bella Lluna.

Càpsula 4. Sant Jordi. 17.30h

La  càpsula dedicada a la relació que tenen els llibres amb l’hospital. Per fer-ho vaig conversar amb la Dra. Toñy Castillo Meléndez, docent de l’Aula Hospitalària de l’Arnau de Vilanova de Lleida que va llegir també un fragment del capítol 2.

Per acabar la Lídia Rufiandis, alumna de teatre amb qui havia fet una adaptació teatral del primer llibre ens llegeix un poema que ella ha escrit adreçat a la lluna.

Càpsula 5. Sant Jordi. 22.00h

Programa especial nocturn amb la participació de tres artistes llunàtics.

L’actriu francesa Hélène Rassendren ens llegeix el poema Les bienfaits de la Lune de Charles Baudelaire per conèixer d’on vénen els llunàtics; l’actor Eloi Ponce ens explica el mite de la deesa Selene (lluna) i el pastor Endimión i, per últim, el guitarrista i vocal d’Ego Band, Pau Garcia intepreta la cançó Ilargia de Ken Zazpi.


Càpsula 6. Lluna creixent. 30 d’abril de 2020.

Programa dedicat a parlar de la pèrdua infantil i la importància de parlar de la mort amb els infants. Per fer-ho converso amb la Remei Capitan, d’agraiments.cat. A més l’actriu i il·lustradora, Núria Miret, llegeix un fragment del capítol 3 que ens descobreix les cuques de llum de la cova de Llunicity.


Càpsula 7. Lluna plena. 7 de maig de 2020.

Última càpsula del “Club Llunàtic” molt especial tenint una conversa amb la meva mare qui també ens va llegir un fragment del capítol 4 dedicat als pares de la Laura.

A més la mestra i cantant, Anna Borrego ens va cantar “Parlo a la Lluna”, adaptació de “Talking to the moon” de Bruno Mars i que apareix en el llibre.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.    Més informació
Privacidad