Un espai escènic ple d’escorça s’omple de fum i plantes.

Una llum blava el banya i una de verda il·lumina el públic mentre aquest va entrant.

Des que soc professor de teatre sempre m’ha agradat prioritzar el treball de creació en tots els grups que he tingut la sort de tenir. Aquest any, però, el que hem creat amb el grup de set joves de quinze i setze anys al TAR (Taller d’Alt Rendiment) de l’Aula de Teatre de Lleida ha estat molt potent, mai, res d’igual. És per això que vull compartir-ho.

Un procès de treball complicat durant aquests mesos de pandèmia que ens ha obligat a fer moltes classes des de casa no han impossibilitat les immenses ganes que aquest grup tenia de fer una creació ideada des de les seues inquietuds. Però…i què podíem crear?

Aprofitant les setmanes que no podíem anar a l’Aula a fer classe presencial vam visitar les exposicions de la Fundació SoriguéThe end of innocence” de Mat Collishaw; la de l’Espai CavallersMurs i a la gàbia” del col·lectiu Promethea i vam assistir a la lectura dramatitzada del Centre d’Art La PaneraLa bona mort” dirigida per l’Albert Potrony.

D’aquestes visites, d’exercicis de màscara, cos, espai i moviment fets a classe, de diferents imatges d’Ugur Gallen, de cançons que brillen d’en Pau Vallvé, d’una llista de cançons creada pels alumnes i de tot el gran talent de l’alumnat que tenia amb la construcció dels seus textos en va sorgir “MareTerra”, una obra de creació que esdevenia una oda a la natura, a les persones i a la seva índole. A través de tots aquests elements, els diferents personatges aconsegueixen fer-nos reflexionar sobre conceptes propis en tots els éssers humans: la vida, la mort i la mort en vida.

Del treball, dels assajos, de les escenes creades amb les mil-i-una aportacions dels alumnes, de tota la seua generosa entrega…de tot…no en puc estar més FELIÇ, CONTENT, AGRAÏT.

Del dia de l’estrena, em quedo amb la calidesa dels aplaudiments finals des de platea que agraïen la connexió que s’havia establert entre el grup i el públic en tot moment. Una trobada vivencial increïble.

Sincerament, encara estic en un núvol. Soc així, em passa amb el que faig on hi poso tota l’estima i passió. I no em quedo amb el dia de l’obra només sinó amb tot el treball realitzat durant el procès. En tot moment el grup s’ha sentit part de l’obra aportant textos, cançons, idees, concepte, imaginari…i crec que això es va respirar el dia de la funció. Hi havia una connexió especial entre el grup (on m’incloc) i el públic des del primer moment que va acabar culminant en els càlids aplaudiments emocionants finals.

Si us agradaria reviure-la (o descobrir-la per primer cop) us animo a què en mireu la galeria de fotos, els vídeos o escolteu el llistat de cançons que vam utilitzar (a sota). Espero que us transmeti com a nosaltres. I si ho fa una petita part ja en serà molta.

Gràcies per la vostra entrega, heu estat excel·lents. Segueixo en el núvol.


Curs 2020-21

Data d’estrena: 16 de juny de 2021

LLoc: Sala 1 Teatre de l’Escorxador de Lleida

Direcció Jordi Villacampa Viñes

Coreografia Marta Casals Caballé

Treball Vocal Sheila López Tornero

Teatre de Carrer Gabriel Solans Ruiz

Repartiment Biel Costa Bou, Blau Terés Tomás, Gerard Piqué Bosch, Guillem Garcia Mestre, Laia Planellas Alexandre, Mirella Saraí Goméz Goméz, Oriol Carballal Farré


LLISTAT DE CANÇONS “MARETERRA”

FOTOS “MARETERRA”

MARETERRA
Previous post Crítica a Faristol
Next post Tr3s i més, el videopodcast
Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra política de cookies.    Més informació
Privacidad